"Kovačnica Sakramentski" d.o.o.

- postojimo još od davne 1884.godine -

Naši počeci vežu se za period kada smo počinjali kovačke poslove kao primitivna radionica, koja se s vremenom razvijala i proširivala. Jaka porodična tradicija i želja da se očuva ime i kvalitet prevazilazi sve balkanske krize i ratove. I posle toliko godina, postojimo i iz dana u dan se sve više razvijamo i usavršavamo držeći korak s vremenom i razvojem tehnologije.
Kao firma u konstantnom razvoju, trenutno se bavimo izradom proizvoda od kovanog gvožđa i INOX-a. Posmatrajući s tehničkog aspekta svoj proizvodni pogon obogatili smo mašinama za serijsku proizvodnju proizvoda od crnog metala, inoxa i ostalih oplemenjenih čelika. Nudimo usluge zavarivanja TIG i MAG postupkom, usluge iskivanja, sječenja na mjeru i prodaje gotovih elemenata za izradu ograda, konstrukcija i ostalih kovanih proizvoda..
Naši proizvodi krase brojna domaćinstva kako okoline tako i zemalja regiona. Reputaciju nam pravdaju mnogobrojni stambeni objekti, poslovne zgrade, ugostiteljski objekti i vile koji predstavljaju našu najbolju reklamu. Pored ljepote koju naši proizvodi daju objektima (kako vanjskog tako i unutrašnjeg tipa) tu su i serijski proizvodi za domaće, a i za velike INO industrijske potrebe. Time naglašavamo da oko 80% naših proizvoda izvozimo u zemlje Evropske unije.
“Kovačnica Sakramentski” d.o.o. trenutno ima 30 zaposlenih radnika, na čelu sa direktorom Vasilijem Mitrovićem.
Naš prioritet je zadovoljan kupac, kako kvalitetom proizvoda tako i vremenom isporuke, što nam omogućava dalji opstanak na tržištu.

Kvalitet

Profesionalan pristup

Garantovano zadovoljstvo

ISTORIJA

Davne 1884. godine u selu Jasenica nadomak Tuzle, odjeknuo je prvi bat čekića.
Vasilije Mitrović osniva kovačku radnju, neobičnog i simboličnog imena „Sakramentski“ čija simbolika znači – „daj mi avans da ja budem siguran da ćeš uzeti proizvod“.
Tadašnja novoosnivena kovačka radnja radila je kako za svoje mještane tako i za mještane oklonih sela. Korak po korak sticao se ugled, a dobar glas o kvalitetu nadaleko se čuo. Sve manje ljudi je ime Vasilije Mitrović vezalo za kovačku radnju, a sve više njih je čulo za Sakramentskog – čovjeka od riječi i djela.
Zanat se prenosio generacijama, s koljena na koljeno, sve dok neplaćeni karmički dugovi, kako njegove porodice tako i države u kojoj se nalazio, nisu došli po svoj danak i ugasili kovačku radnju čuvenog Sakramentskog. Bilo je to samo gašenje radnje ali ne i kovačke krvi koja je i dalje tekla porodicom Mitrović, dok se nije reinkarnisala u novog Vasilija Mitrovića, kroz kovački rad novog savremenog doba.
Čuvši priču o svom pretku, imenjaku, znao je da je to njegov poziv i životni put kojim bi trebao krenuti.  I tako, motivisan jakom željom da obnovi I sačuva tradiciju, Vasilije Mitrović 2001. godine pokreće kovačko-zanatsku radnju. U skladu sa tadašnjim skromnim mogućnostima jedini prostor koji je mogao priuštiti bio je Dom kulture u selu Zabrđe, opština Ugljevik. 
Vođen time da nijedna velika stvar nije stvorena preko noći, započeo je novo poglavlje svoga života.
Bat po bat, var po var, pokoja špena u oku, nizali su se poslovi te od zanatske radnje „Kovačnica Sakramentski“ 2007. godine prerasta u d.o.o., a već 2009. godine mijenja svoje sjedište u žarište industrijske zone grada Bijeljina, mjesto Hase, gdje se i dan danas nalazi.
Na prostoru od oko 13000 kvadratnih metara, vrijedni tim stvara gradi i krupnim koracima napreduje pod sloganom: „SMJELI, DRUGAČIJI, PRVI“.

SMJELI,DRUGAČIJI,PRVI!

Proizvodni pogon Kovačnice Sakramentski

Kvalitetno, brzo i efikasno na radnom stolu od 6000x2000mm
vršimo rezanje sledećih materijala:
-Crni metal-do 20mm
-Nerđajući čelik-do 12mm
-Pocinčani lim- do 4mm
-Aluminijum-do 10mm
-Mesing-do 4mm
-Bakar-do 4mm

Na radna stolu od 3000x1500mm vršimo rezanje:
-plazmom do 12mm
-kiseonikom do 200mm

Vršimo usluge savijanja lima na duzinu
-7200mm- debljine do 12mm
-4100mm-debljine do 15mm
-3100mm-debljine do 18mm

Obrada svih vrsta metala na savremenom cnc strugu.
Kapacitet mašine:
-Maksimalna radna dužina obradka-515mm
-Maksimalni/minimalni prečnika obradka -Ø65/16mm

Obrada svih vrsta metala na savremenoj glodalici.
Kapacitet mašine
-Veličina radnog stola -1300x570mm
-Opterećenje stola- do 1000kg

Vršimo usluge savijanja cijevi od crnog metala I nerđajućeg čelika.
Kapacitet mašine
-debljina stijenke cijevi- 1.5mm
-dužina cijevi -6000mm
-Maksimalan ugao savijanja- do 180ᵒ
-Maksimalni/minimalni prečnik cijevi Ø50.8/16mm